Kirjoittajasta

 

Matias Pietilä

Tässä blogissa puhutaan maailman virheistä niiden tärkeilevillä nimillä. Kirjoittajana on käytettävyysasiantuntija, diplomi-insinööri Matias Pietilä.

gmail.com-osoitteeni alkuosa on matias.pietila. Twitteristä minut löytää nimimerkillä @mpietila.

 

Miksi et ole kaikkien näiden vuosien jälkeenkään korjannut blogisi nimen kirjoitusvirhettä?

Köyttöliittymän ö-kirjain pyrki viittaamaan nokkelasti, kuinka olemme kurjien käyttöliittymien köyttämiä emmekä pääse toimimaan täydellä kapasiteetillamme. Sikäli nimi on harhaanjohtava, että täällä puhutaan asioista laajemmin kuin pelkkien käyttöliittymien kannalta ja välillä myös hienoista toteutuksista pelkkien ongelmien sijaan, mutta minä nyt olen vähän heikkona nokkeluuksiin.

Mitä teet työksesi, saanko sinut avuksi omaan projektiini?

Työkseni vastaan käyttäjäkokemusasioista Qvik-nimisessä yhtiössä, joka määrittelee itsensä Suomen johtavaksi luovaksi mobiilitaloksi. Autamme yrityksiä viemään liiketoimintaansa mobiiliympäristöön. Teemme mobiilistrategioita, UX-suunnittelua ja raakaa koodausta kaikille alustoille. Sen jälkeen autamme julkaisemaan valmiin sovelluksen ja keräämään markkinoilta palautetta seuraavaa versiota varten.

Kerron itsestäni enemmän Linkedin-profiilissani. En tällä hetkellä tee suunnittelukeikkaa omaan laskuuni enkä etsi työpaikkaa.

Voitko kirjoittaa minun tuotteestani tai palvelustani?

Mieluusti, kunhan sovitaan, että saan kirjoittaa vapaasti myös epäkohdista. Olen kirjoittanut aiemmin mm. sarastusvalosta.

Voitko tulla luennoimaan tilaisuuteeni tai antaa lausunnon lehtijuttuuni?

Totta kai. Puhun mieluusti erilaisista käyttäjäkäskeiseen suunnitteluun liittyvistä asioista: erityisesti minua kiinnostaa, kuinka yhdistää design, liiketoiminta ja ketterä ohjelmistokehitys. Lisäksi tykkään kertoa spesifisti mobiilikäyttöliittymien suunnittelusta eri alustoille. Olen esiintynyt asiakastapahtumiemme lisäksi mm. UXDX-seminaarin, Helsinki Design Weekin, Alma Talentin, Sanoma Akatemian, Googlen, Wakarun, Startup Saunan, IxDA Helsingin, Future Femalen ja HelsinkiOS:n tapahtumissa ja antanut haastatteluja mm. Yleisradiolle.

Täältä voi katsoa listan julkisista esiintymisistäni viime aikoina.

Hymyiletkö oikeasti tuossa kuvassa?

Heh, no en.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s